Engedelmességre nevelés

„Minden nevelés és kiképzés titka, a meglevő hajlamok helyes felismerése és alkalmazása” Max von Stephanitz – 1923.

A kutyakiképzésre jelentkező gazdák számára lehetőséget akarok nyújtani arra, hogy a legmodernebb etológiai kutatásokra épülő kiképzési metodikákat és fogásokat megismerhessék, ezáltal a kutyájuk kiképzését örömteli, motivált tanulási folyamattá alakíthassák mind a kutya, mind a gazda számára, lehetőleg kényszermentesen.

Választható kiképzési módok:

– Kiképzővel: A kutya a kiképzés során a kiképző kezébe kerül át, amikor elkezdi az előre megbeszélt gyakorlatokat pontosan végrehajtani, akkor kerül vissza  a gazda kezébe és kezdik el együtt-természetesen folyamatos felügyelet alatt- a közös tréningeket. A gazda ezt a módszert választva folyamatosan, a kutya teljes kiképzését figyelemmel kísérheti, a kiképzés végén minden alkalommal haza viheti a kutyáját.

– Gazdával: A kutya kiképzését a gazda kezdi meg a kiképző instrukciói szerint és  folyamatos felügyelete, irányítása alatt. A gazda így a kiképzés elejétől részt vesz a tanulási folyamatban. Bizonyos kutyák számára ez a legkevésbé megterhelő kiképzési mód, hiszen így elkerülhető a gazdaváltás okozta megterhelés és az esetlegesen ezzel járó konfliktus.

A  foglalkozások időtartama mindkét esetben  körülbelül 20-30 perces elfoglaltságot jelent alkalmanként. Három-négy alkalom minimum szükséges hetente, a gyors fejlődés érdekében. A kiképzésért kifizetett összeg természetesen a vállalt feladat egészére vonatkozik, nincs összefüggésben azzal, hogy mennyi ideig tart elérni az előre megbeszélt szintet a kutyával. Házhoz járást csak nagyon indokolt esetben vállalok, ennek költsége magasabb, mint a normál tréningeké.

Hívjon, ha bármilyen problémája van négylábú kedvencével, megoldjuk!

Utcai séta:

Engedelmességi tréning, IGP vizsgára készülve:Engedelmességre nevelés, a kezdetek:Engedelmességre nevelés: jutalomfalattal motivált munka:

Alapszintű engedelmes munka 2 hónap közös tréning után, a gazdával:

BH vizsga: